werkwijze

Neem contact op met Denatuurnatuurlijk en plan je excursie. Geef door met hoeveel personen je verwacht mee te doen en wanneer en hoe laat je wenst te korren. Daarna ontvang je meteen een prijsopgave – hetzij telefonisch, per what’s app of per e-mail.

Er wordt een verzamelplaats afgesproken, dus zorg dat iedereen op de juiste plek op tijd aanwezig is! Hier ontmoeten jullie Gjalt Sparrius, de gids. Hij zal eerst een korte introductie geven met behulp van leskisten, en daarna vertrek je samen richting de zee. Niet iedereen hoeft de zee in, alleen diegene die er zin in hebben! Er zijn meerdere wetsuits aanwezig in verschillende maten al wordt het ook erg op prijs gesteld als je jouw eigen wetsuit meeneemt, en een handdoek.

Hierna ga je samen de zee in en wordt er aan het net getrokken en daarna wordt de vangst samen bekeken. Soms zit er wel een tong van dertig centimeter in het net! Altijd een verrassing.

Wist je dat korren met slecht weer ook prima te doen is? Alleen bij extreme weersomstandigheden gaat het korren niet door. (onweer en/of zware storm)